فروشگاه جامع تحقیقات, کتب, پروژه ها و مقالات دانشجویی
آخرین محصولات فروشگاه
محبوبترین محصولات
پروژه شاپ پلاس

اطلاعیه فروشگاه

با خرید از این فروشگاه می توانید تخفیف 5 درصدی برای همه محصولات را دریافت کنید.همچنین به علت اینکه تراکنش های کمتر از پنج هزار تومان با مشکل مواجه می شوند لذا حداقل قیمت محصولات به پنج هزار تومان افزایش یافته است. در صورتی که در خرید با خطا در شبکه مواجه شدید بانک عامل را عوض کنید و مجددا خرید را انجام دهید. در قسمت نظر سنجی نیز می توانید نوع محصول مورد نیاز خود را به ما اطلاع دهید. برای دیدن محصولات بیشتر نیز می توانید به آدرس proozheshopplus.sellfile.ir مراجعه کنید. برای خرید موفق بیشتر سعی کنید از بانک ملی استفاده کنید. همچنین برای خرید موفق به صورت مستقیم از خود سایت خرید کنید و تا جاییکه ممکن است از سایت های واسط استفاده نکنید. با تشکر

پاورپوینت کامل با عنوان دما،سنسورهای دما و روش های اندازه گیری دما در 50 اسلاید

پاورپوینت کامل با عنوان دما،سنسورهای دما و روش های اندازه گیری دما در 50 اسلاید

 

 

 

 

دما یکی از ویژگی‌های ماده است که میزان گرمی و سردی آن را نشان می‌دهد و جهت جریان گرما را مشخص می‌کند. اگر دو جسم دارای دمای متفاوت باشند، انرژی گرمایی از جسم گرم‌تر به جسم سردتر منتقل می‌شود تا هنگامی که دمای دو جسم به تعادل برسد.

یکاهای گوناگونی برای اندازه‌گیری دما تعریف شده‌اند. در دستگاه بین‌المللی از یکای کلوین استفاده می‌شود؛ ولی یکاهای دیگری مانند سلسیوس و فارنهایت نیز برای اندازه‌گیری دما به کار می‌روند.

اندازه‌گیری دما با استفاده از دماسنج انجام می‌شود. انواع مختلف دماسنج وجود دارند که از روش‌های گوناگون برای اندازه‌گیری دما استفاده می‌کنند. برای نمونه، اندازه‌گیری دما در دماسنج جیوه‌ای با بهره‌گیری از ویژگی انبساط گرمایی جیوه انجام می‌شود.

تغییر دمای یک جسم یا یک محیط مادی با فرایند تبدیل انرژی انجام می‌شود. برای نمونه، اتلاف انرژی مکانیکی در اثر اصطکاک منجر به افزایش دما می‌شود. از سوی دیگر، سرد کردن گازها با انبساط گاز (که انرژی گرمایی به کار تبدیل می‌شود) انجام می‌شود.

علم ترمودینامیک، به مطالعه فرایندهای مربوط به تغییرات دما می‌پردازد.

دما یک ویژگی هر ماده است که وابسته به انرژی گرمایی آن ماده می‌باشد. هر چه انرژی گرمایی ماده‌ای افزایش یابد، دمای آن نیز افزایش پیدا می‌کند. دما به عنوان میزان گرم بودن یک ماده تعریف می‌شود. به بیان دیگر، میان دو ماده با دمای متفاوت، ماده‌ای که گرمای بیشتری داشته‌باشد، دمای آن نیز بالاتر است. برای اندازه‌گیری دمای مواد، یکاهای مختلفی تعریف می‌شوند.

یکاهای اندازه‌گیری

یکاهای گوناگونی برای اندازه‌گیری دما تعریف شده‌اند. تفاوت یکاهای مختلف، در دو عامل نقطه صفر یکا و نرخ تغییر واحد یا درجه هر یکا است.

سلسیوس

یکای سلسیوس که به افتخار آندرش سلسیوس نام‌گذاری شده و با نماد C° نشان داده می‌شود، متداول‌ترین یکای مورد استفاده در حال حاضر است. این یکا پیشتر با نام سانتی‌گراد شناخته می‌شد که ترکیب دو واژه سانتی (به لاتین: centum) (به معنی صد) و گراد (به لاتین: gradius) (به معنی درجه) است. مبنای این یکا، نقطه ذوب و جوش آب هستند. نقطه ذوب آب برابر دمای صفر درجه و نقطه جوش آن برابر دمای صد درجه سانتی‌گراد تعریف شده‌است.[۲]

فارنهایت

فارنهایت با نماد F°، یکای دیگری برای اندازه‌گیری دما است که در گذشته، در بسیاری از کشورها به کار گرفته می‌شد و اکنون در کشورهای اندکی از جمله ایالات متحده آمریکا همچنان به عنوان یکای اصلی اندازه‌گیری دما به کار می‌رود. نقطه صفری که گابریل دنیل فارنهایت انتخاب کرد عبارت بود از دمای تعادل گرمایی مخلوطی با نسبت برابر از یخ، آب و آمونیوم کلرید (که مقدار آن برابر ۱۷٫۷۸۸- سلسیوس است). هم‌چنین دو نقطه مرجع دیگر را دمای تعادل گرمایی مخلوط آب و یخ (دمای صفر درجه سلسیوس) به معادل ۳۲ فارنهایت و دمای بدن انسان معادل ۹۶۶ فارنهایت در نظر گرفت. فارنهایت دریافت که دمای جوش آب با این یکا برابر ۲۱۲ درجه است.

کلوین

یکای اصلی سیستم متریک، کلوین با نماد K است و یکای مطلق دما نامیده می‌شود. زیرا نقطه صفر آن، صفر مطلق است و دمایی پایین‌تر از آن وجود ندارد. به عبارت دیگر، در صفر کلوین هیچ گرمایی وجود ندارد و ذرات ماده از حرکت (که نشان دهنده میزان انرژی گرمایی ذره است) بازمی‌ایستند. نرخ تغییرات کلوین، معادل با درجه سلسیوس است و صفر آن برابر ۲۷۳٫۱۵۵- درجه سلسیوس می‌باشد.

دماسنج، وسیله‌ای است که بر مبنای واحدهای مختلف دما را اندازه می‌گیرد. با استفاده از دماسنج‌ها می‌توان دما را اندازه گرفت. برای مثال می‌توان دمایبدن خودرا اندازه بگیریم. دماسنج‌های الکلی و جیوه‌ای رایج‌ترین دماسنج‌ها هستند که با منبسط شدن جیوه یا الکل درون مخزنشان کار می‌کنند.

اندازه‌گیری دما توسط دماسنج‌های جیوه‌ای و الکلی برای دماهایی امکان‌پذیر است که بالاتر از نقطهٔ انجماد و پایین‌تر از نقطهٔ جوش مایع درون دماسنج باشد که معمولاً دماسنج‌های الکلی دماهای +۷۸ الی -۱۶۵ را می‌توانند نشان دهند و برای اندازه‌گیری دماهای بالاتر باید از دماسنج‌های ترموکوپلی و آذرسنج‌ها استفاده نمود.

شش نوع مهم دماسنج 

  1. دماسنج گازی (خواص: تغییر فشار، تنظیم فشار)
  2. دماسنج مقاومت الکتریکی (خواص: تغییر مقاومت الکتریکی)
  3. ترموکوپل (خواص: نیروی محرکهٔ الکتریکی القایی)
  4. دماسنج بخار هلیوم (خواص: تغییر فشار)
  5. نمک پارا مغناطیس (خواص: خودگیری مغناطیسی)
  6. تابش جسم سیاه (خواص: گسیل تابنده)

 

فهرست مطالب:

دما چیست؟

چگونه آنرا اندازه گیری کنیم؟

عامل ایجاد دما

اولین اندازه گیر عملی دما

انواع اندازه گیری دما

اندازه گیری مکانیکی

حرارت سنج محتوی مایعات

حرارت سنج های فشار بخار

حرارت سنج های گازی

حرارت سنج های بی متال

اندازه گیری تشعشعی دما

پیرومترهای نوری

پیرومترهای تشعشعی

اندازه گیری الکتریکی دما

حرارت سنج های مقاومتی

حرارت سنج های ترمیستوری

حرارت سنج های اتصال PN

حرارت سنج های ترموکوپلی


اشتراک بگذارید:


پرداخت اینترنتی - دانلود سریع - اطمینان از خرید

پرداخت و دانلود

مبلغ قابل پرداخت 6,650 تومان
(شامل 5% تخفیف)
مبلغ بدون تخفیف: 7,000 تومان
عملیات پرداخت با همکاری بانک انجام می شود

درصورتیکه برای خرید اینترنتی نیاز به راهنمایی دارید اینجا کلیک کنید


فایل هایی که پس از پرداخت می توانید دانلود کنید

نام فایلحجم فایل
Thermometer-Sensor_739314_1517.zip3.5 MB





پرفروش ترین محصولات
نظرسنجی
به چه محصولاتی بیشتر نیاز دارید؟
فایل word   تعداد صفحات :60 چکیده یکی از دغدغه های انسان امروزی، استفاده بهینه از آنچه در اختیارش قرار گرفته می باشد و در همین راستا پیشرفت های شایان توجهی نیز کرده است. ساختار موتورهای الکتریکی نیز از این امر مستثنی نبوده و هر روزه روشی جدید در طراحی و ساخت و کنترل این ماشین ها ارائه می شود. یکی از پیشرفته ترین ساختارهایی که تاکنون در زمینه موتورهای الکتریکی صورت گرفته است، موتورهای شار محوری مغناطیس دائم می باشد. این موتورها با داشتن ساختاری مناسب جهت رساندن گشتاور به بار خود بسیار مور ...
اين فايل حاوي مطالعه پرورش قارچ خوراکی صدفی مي باشد که به صورت فرمت PowerPoint در 74 اسلايد در اختيار شما عزيزان قرار گرفته است، در صورت تمايل مي توانيد اين محصول را از فروشگاه خريداري و دانلود نماييد. فهرستپرورش قارچ خوراکی صدفی  مقدمه طبقه بندی قارچها تقسیم‌بندی قارچ‌ها از نظر نوع دریافت مواد غذاییتقسیم‌بندی قارچ‌ها از لحاظ نوع زندگیچرخه زندگی قارچتاریخچه استفاده از قارچ خوراکیقارچ‌های سمی و خوراکیمزایای کشت قارچ خوراکی نسبت به دیگر محصولات کشاورزیخواص غ ...